Gastrolux Sverige

Välkommen till Gastrolux Sverige

I produktionen används Svenskt, återvunnet aluminium som grundmaterial i produkterna. Det är bra för klimatet eftersom energiåtgången vid återvunnen aluminium är cirka 95% mindre jämfört med mängden energi som används för att utvinna primäraluminium. Dessutom producerad ”nästgårds”- i Danmark.

Biotan beläggningen är värmetålig, slitstark och naturlig. Vid tillverkning skapas en tät slät yta som ingenting fastnar på. Det gör att du kan steka med eller utan matfett. Med Gastrolux hela 8 mm tjocka thermoplan botten och en 100% solid produkt utan luftfickor, så går det också alldeles utmärkt att diska Gastrolux produkter när de är heta.

Hållbarhet

Vi är en klimatmedveten fabrik. Våra produkter är hållbara och miljövänliga med obestridliga hälsofördelar. Vår tillverkningsprocess är utformad för att ge en positiv miljöpåverkan på planeten, som vi konstant strävar efter att skydda. Vi vidtar stränga åtgärder, som faller under EU:s miljöbestämmelser, så vi kan råda som en fabrik som officiellt tituleras som miljövänlig.

01
Vision

Vår vision. Att utveckla, tillverka och marknadsföra köksredskap av utomordentligt hög kvalitet som är konsekvent och innovativ.

01
Innovation

Innovation är kärnan i vår produktutveckling där vi drar nytta av arvet av ingenjörsexpertis som Gastrolux är förtrodd med, än i dag - snart 70 år sedan start. Våra unika produkter som är banbrytande vittnar om detta. Våra fasta handtag och lockknoppar är ugnssäkra upp till 260°C, med en patenterad handtagsfixering. Inga skruvar, inga nitar och inget som lossnar. Vår Biotan® Plus – non-stick yta är inspirerad av naturen, producerad hållbart och miljövänligt, för en långvarig non-stick effekt. Genom att ständigt bedriva forskning och utveckling ligger vi alltid steget före och förnyar konsekvent.

01
Kvalitetskontroll

Gastrolux är känt för oklanderliga och oöverträffade kvalitetsstandarder. Vi följer en mycket strikt kvalitetskontrollmekanism för att säkerställa en felfri produkt varje gång. Varje produktionsmedlem kvalitetskontrollerar sin egen och den tidigare operationen. Enheter som inte överensstämmer med de stränga standarderna avvisas och avsätts för återvinning.

01
Uppdrag

Vårt uppdrag är att upprätthålla vår extremt höga kvalitet och tillhandahålla en pålitlig, innovativ och effektiv produkt för både hemkockar och professionella kockar.

01
Kärnvärde

Gastrolux kärnvärden bygger på värderingar som har vårdats och värnats i över ett halvt sekel. Det är denna uppsättning värderingar som utgör verksamhetens DNA och tjänar som grund för att skapa band och partnerskap som har sträckt sig över decennier. Gastrolux står för ren ingenjörsglans och innovation som har fött en produkt som är unik och förvandlar matlagningskonsten till en glädjefylld och givande upplevelse. Gastrolux för samman människor och skapar glada minnen som varar livet ut. Dessa är kärnvärdena som vi lever efter och hur vi kommunicerar med vår kundkrets över hela världen och den hållbara grund som varumärket Gastrolux bygger på.

01
Biotan® Plus

Vår non-stick beläggning är förstärkt med värdefulla biomineraler för lång livslängd och fettfri matlagning.

Hållbarthet

Vi på Gastrolux bryr oss inte bara om din hälsa, dina nära och käras hälsa utan också om vår planet.

Ugnssäker

Våra kok och stekkärl, fasta handtag och lockknoppar är ergonomiskt utformade och ugnssäkra upp till 260°C.

Avtagbart handtag

Patenterad handtagsfixering. Inga skruvar, inga nitar, ingen svetsning. Håller sig stadig.

Induktionsbas

Infusionsskiva av rostfritt stål, för en perfekt anslutning till dina induktionshällar.

Gastrolux samtliga produkter produceras av 100% Svenskt, återvunnet aluminium och gjuts under ett enormt tryck på 200 ton vilket eliminerar all form av luftbubblor i produkten. Med Gastrolux hela 8 mm tjocka thermoplan botten och en 100% solid produkt utan luftfickor, så går det alldeles utmärkt att diska Gastrolux produkter när de är heta.
Sätt spisen på 2/3 värme och ställ dit din tomma panna. Medan du hackar lök, gör en sallad mm så kommer pannan att ha en jämn och fin stektemperatur när det väl är dags för att steka. Den tjocka Thermoplan botten behåller värmen under hela tillagningstiden och fungerar som en kamin. Perfekt när du steker.

Den helgjutna produkten beläggs sedan med  BIOTAN istället för teflon eller övriga non-stick beläggningar som är vanligt förekommande på marknaden.

Biotan beläggningen är värmetålig, slitstark och naturlig. Vid tillverkning skapas en tät slät yta som ingenting fastnar på. Det gör att du kan steka med mycket lite eller helt utan matfett.

Gastrolux BIOTAN är en vidareutveckling av Titan 2001.
2006 introducerade Gastrolux sin nya beläggning BIOTAN, som senare har vunnit topplaceringar i tester inklusive det presigefyllda Stiftung Waren Test i Tyskland.
2008 introducerar Gastrolux de första pannorna och grytorna för induktionhällar.

I produktionen används Svenskt, återvunnet aluminium som grundmaterial i produkterna. Det är bra för klimatet eftersom energiåtgången vid återvunnen aluminium är ca. 95% mindre jämfört med mängden energi som används för att utvinna primäraluminium. Gastrolux använder grundämnet Kisel i beläggningen. BIOTAN är varumärkesskyddat.

Gastrolux är känd för sin höga kvalitet och långa livsländ.

Det här är BIOTAN:

klicka på namnet Gastrolux nedan.

Gastrolux

-Robust och slitstarkt.
-Lång livslängd, naturlig och miljövänlig.
-Inga porer, ingenting fastnar. Super-släpplätt-effekt.
-Stek med eller utan fett. För en sundare matlagning.
-Lätt att rengöra.
-BIOTAN-ytan tål 315°C. (normal stekvärme ligger mellan 165°C–185°C)
Se till att du steker inom värmetoleransen för oljan eller fettet du använder.

Helt enkelt en genomtänkt produkt.

* Värmebeständiga handtag knopp och lock upp till 260 C. Kan ställas i ugn.
* Välj tillvalet löstagbart handtag och ta ut din gratäng ur ugnen utan grytlapp Läs mer
* Patenterad skaftinsättning.  Inga skruvar, inga nitar, ingenting som lossnar.
* 8 mm tjock thermoplanbotten.
* Extrem värmefördelning. Hela produkten blir het
* Alltid plan i botten.
* Värmetålig yta.
* Jämn och fin stekyta.
* Droppkant när du häller av såser eller sky. Inget spill.
* Du kan välja mellan 32 olika stek -och kokkärlsmodeller

Gastrolux kan med 60 års erfarenhet erbjuda non-stick köksredskap med unik kvalitet och funktionalitet i en vacker klassisk design. Gastrolux kastruller och stekpannor finns idag tillgängliga i 25 länder. Webbutiken Gastroluxsverige.se ägs av SWT Scandinavian Webtrading.

Referenser:

Gastrolux produkter har fått certifikat av Danska teknologi institutet.
Certifierad av Tyska TÜV (Technischer Überwachungsverein) som är en tysk organisation. Deras mål är att skydda människor och miljön från faror, skadliga ämnen, skadliga produkter m.m.

Stiftung Warentest:
Bäst i Test i Tyskland. Mars 2015
(Absolut den bästa beläggningen enligt testet)
Stiftung Warentest:
Die beste. Den bästa pannan på tyska marknaden. 2008

Tidigare Referenser:
Tidningen Coop MERSMAK: Bäst i Test.
ICAKURIREN:
Högsta betyget: Betyget bra.

Skötselråd

Skötsel- och underhållsinstruktioner för ”Biotan”, Non-Stick . Läs noggrant eftersom underlåtenhet att följa instruktionerna för skötsel och underhåll kan ogiltigförklara din garanti. Kontakta Gastrolux Sverige för mer information om någon av skötsel- och underhållsinstruktionerna känns oklara – innan du börjar använda din gastrolux produkt.

Innan du använder ditt köksredskap för första gången – Ta bort plastfästningarna på kanten och skyddsfilmen från kokkärlets botten. Rengör produkten med varmt vatten, blandat med lite diskmedel och torka väl.

För att bibehålla funktionen på den unika Gastrolux “Biotan” non-stick-ytan, använd gärna inte metallredskap eller något annat med vassa kanter som kan orsaka skador. Men om ytan skulle få en repa påverkar den inte kokkärlets non-stick egenskaper. Men det är ju inte så roligt att få repor i sin nya produkt.
Vi rekommenderar att du använder  värmebeständiga silikon köksredskap eller redskap av trä för att bibehålla effektiviteten i non-stick ”Biotan”beläggningen.

Efter varje användning rekommenderas att du rengör pannan manuellt med varmt vatten och diskmedel. Se till att du steker inom värmetoleransen för oljan eller fettet du använder. Underlåtenhet att göra det kan resultera i “förbränning” av oljan eller fettet, vars konsekvens blir en frisättning av “Bitumenharts”. Detta harts kan bli mycket svårt att avlägsna och kommer att minska “non-stick” egenskaperna hos “Biotan” -beläggningen och därmed ogiltigförklara garantianspråk i detta avseende. Därför är det viktigt att ta ur maten ur pannan och hälla vatten i den heta pannan så att det omgående börjar koka. Diska i det kokande vattnet, du behöver inget diskmedel här. Nu kokar du ur smaker, kryddor, äggviteämnen, proteiner m.m. men framförallt kokar du ur kvarvarande matfett. Detta ska göras i snitt var 3.4 gång man använder sin produkt. Botten är så tjock som 8 mm och är armerad med ett 2 mm tjockt rostfritt stålraster så det är ingen risk att produkten blir skev eller “slår sig”.

Sänk temperturen, stek sakta in i köttet och låt matfetternas arom komma maten till godo istället. Om du haft för hög temperatur så att ditt matfetts värmetolerans överskridits, kan det hända att det sätter sig i botten på pannan, därför är det viktigt att mellan varven koka ur sin panna. Ta ur maten och häll vatten i den heta pannan så att det omgående börjar koka. Diska i det kokande vattnet, du behöver inget diskmedel här. Gastrolux köksredskap är ”diskmaskinssäkra” men observera att de hårda salterna och kemikalierna hos rengöringsprodukten med tiden kan påverka pannans utseende och funktion. För att skydda din investering och det långsiktiga utseendet och prestandan på din produkt rekommenderar vi att du rengör din Gastrolux-produkt för hand. Det är så enkelt.

Gastrolux induktionsprodukter kan användas på alla typer av spisar. Observera: Lämna aldrig kokkärlet på en aktiv matlagningsyta tom eller obevakad.

Gastrolux utmärkta värmehållningsegenskaper gör att du kan minska värmen från hög till medium eller låg för att avsluta tillagningsprocessen och därmed spara energi. Produkterna jobbar som en kamin med anledning av den tjocka botten på 8 mm. Vissa grytor och såskastruller har upp emot 11 mm tjock botten. Våra wokpannor har 25-30 mm tjock botten. Det borgar för att hela wokpannan är het och wokar hela vägen upp till kanten.

Se alltid till att pannans botten har samma diameter i förhållande till din matlagningskällas diameter. Induktionsexempel Spisens övre diameter 15 cm, aktiv botten på induktionsprodukten; 14,5 cm – Spisens övre diameter 18 cm, aktiv botten på induktionsprodukten; 17,5 cm – Spisens övre diameter 22 cm, aktiv botten på induktionsprodukten;  21,5 cm

Gastrolux 8 mm tjock botten
Fraktfritt

Fri frakt på beställningar över 1100 kr

Öppet köp

Upp till 90 dagars öppet köp.

Garanti

Upp till 25 års garanti.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.

Varukorg

close